GRS Ljubljana

Font Size

Cpanel

15. tek na Krim je za nami

Tek na Krim 2012_1GRS Ljubljana je organizirala že 15. Tek na Krim, ki se tradicionalno zgodi zadnjo nedeljo v maju. Na prireditvi, ki je posvečena spominu na preminule člane GRS Ljubljana, so gorski reševalci, alpinisti in gorski tekači preizkusili svojo fizično pripravljenost s tekom iz Strahomera na vrh Krima, potem so počasi sestopili nazaj na Barje, kjer so opravili še preizkus znanja prve pomoči.

Letos so morali oskrbeti namišljenega ponesrečenca, ki ga je strupena kača pičila v levo roko. Tek na Krim 2012_4Pri tem so pokazali dobro poznavanje prve pomoči, ki predpisuje sterilno prevezo rane, odstranitev ur, prstanov in zapestnic ter imobilizacijo pičenega uda.

Zaradi dobrega znanja prve pomoči je o razvrstitvi odločal čas vzpona na Krim. Tako kot lani je tudi letos bila najhitrejša ekipa GRS Jezersko, ki je iz Strahomera preko Kramarce do vrha Krima pritekla v času 38:32, sledila jima je ekipa GRS Škofja Loka in še ena ekipa GRS Jezersko. Pri mešanih ekipah je zmagala ekipa GRS Bovec pred GRS Radovljica in AO Železničar.

Tek na Krim 2012_5Pri organizaciji teka so GRS Ljubljana pomagali PD Krim, VS Strahomer, VS Vrbljene in PGD Vrbljene – Strahomer. Praktične nagrade za udeležence pa so prispevali Itak d.o.o., Sind, Apollonija, Veit team, Roiss dva, Endress + Hauser d.o.o., Anthron, Mitol d.d., Annapurna way d.o.o., Iglu, Mlinotest, BTC, Kemira, Porsche Verovškova, Zavarovalnica Triglav, AT Team in Marjan Krajnik (Litostrojska koča).

Rezultati: >>>>>>

Fotografije: >>>>>>