GRS Ljubljana

Font Size

Cpanel

16. Tek na Krim

Krim 2013_1V nedeljo, 26.5.2013, je GRS Ljubljana, v sodelovanju s PD Krim, VS Strahomer, VS Vrbljenje in PGD Vrbljenje – Strahomer, organizirala že tradicionalni, 16. Tek na Krim, posvečen vsem preminulim članom in pripravnikom GRS Ljubljana.

Vremenska napoved za zadnjo majsko nedeljo ni bila najbolj ugodna, tudi temperature niso napovedovale, da se bliža poletje, vendar to ni bila ovira za uspešno izpeljavo teka.

Trasa je bila letos nekoliko spremenjena in sicer je bil start premaknjen na hipodrom Vrbljene, kar je pomenilo, da so prijavljene ekipe, ki sta jih sestavljala dva člana, morale odteči nekaj dodatnih ravninskih metrov več kot prejšnja leta. Krim 2013_2Trasa teka je nato od hipodroma vodila skozi Strahomer in po markirani poti čez Kramarco na Krim. Proga je bila dolga 5400 metrov, višinska razlika pa je znašala 800 metrov. Vsaka ekipa je morala opraviti še s sestopom na startno mesto in oskrbeti namišljenega ponesrečenca z nenadnimi bolečinami v prsnem košu, tako, da mu je preko kisikove maske aplicirala kisik.

Ob odsotnosti dosedanjih večkratnih zmagovalcev v moški kategoriji, ekipe GRS Jezersko, je bil letošnji tek velika priložnost za vse ostale, da poberejo zmagovalno lovoriko. To je uspelo Jožetu Kordišu in Juretu Oblaku (GRS Škofja Loka), v konkurenci ženskih in mešanih ekip pa sta zmagala Veronika Rupnik in Jurij Nabergoj (GRS Ljubljana).

Krim 2013_3Tek si je ogledal tudi predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik.

Vsi udeleženci teka so prejeli praktične nagrade, zmagovalci pa še posebne nagrade, ki so jih prispevali podporniki teka: Sind, Apollonija, Veit team, Roiss dva, Orbico, Endress + Hauser d.o.o., Anthron, Mitol d.d., Annapurna way d.o.o., Iglu, BTC, Kemira, Timing Ljubljana, Vinarstvo Škerjanc, Porsche Verovškova, Zavarovalnica Triglav, najdi.si Atlantic, Wurth in Mego d.o.o.

Rezultati:

Moški:

1. GRS Škofja Loka II, Jože Kordiš, Jure Oblak, 41:18.
2. GRS Ljubljana I, Janez Javoršek, Grega Šterajčič, 41:45
3. GRS Škofja Loka I, Janez Kavčič, Stane Stanonik, 47:07

Ženske in mešane ekipe:

1. GRS Ljubljana II, Veronika Rupnik, Jurij Nabergoj, 54:52
2. GRS Maribor, Katja Čresnik Rac, Anže Boh, 56:57
3. GRS Ljubljana III, Helena Škrl, Martin Česnik, 1:00:19

 

Helena Škrl, 26.05.2013