GRS Ljubljana

Font Size

Cpanel

17. tek na Krim

Tek na Krim 2014_1Na lepo sončno nedeljo 25. maja je GRS Ljubljana organizirala že 17. Tek na Krim. V lepem sončnem vremenu so dvočlanske ekipe tekle s hipodroma v Vrbljenem v Strahomer in čez Kramarco do vrha Krima, kjer se je ustavilo merjenje časa. V ciljnem šprintu je ekipa GRS Ljubljana le za nekaj korakov prehitela drugouvrščeno ekipo. Po udobnem sestopu so morale vse ekipe v Vrbljenem oskrbeti namišljenega ponesrečenca, ki je bil nezavesten, vendar je samostojno dihal. Preizkus prve pomoči so vse ekipe uspešno opravile, tako da je o vrstnem redu odločal čas vzpona na Krim.

Organizacijo sta nekoliko otežili dve reševalni akciji, ki ju je imela istega dne GRS Ljubljana. Člani skupine Postojna so seTek na Krim 2014_2malo pred sedmo zjutraj ravno odpravljali na Krim, ko so dobili obvestilo o nesreči na Nanosu. Namesto na tek so takoj odšli na reševalno akcijo, ki so jo zaključili okrog desetih dopoldne. Med malico po teku pa je prišel klic na Tek na Krim 2014_3pomoč s Svete Ane nad Ribnico. Reševalci GRS Ljubljana, ki so bili v Vrbljenem, so takoj odšli proti Ribnici, da bi ekipi Nujne medicinske pomoči pomagali pri transportu obolele ponesrečenke. Ker pa teren, na katerem se je nahajala, ni bil tako zahteven, kot je kazalo ob prvem sporočilu, na koncu pomoč GRS ni bila potrebna.


Pri organizaciji so sodelovali še PD Krim, PGD Vrbljene – Tomišelj in ekipa bolničarjev PGD Tomišelj.Tek na Krim 2014_4
Vsi udeleženci teka so prejeli praktične nagrade, zmagovalci pa še posebne nagrade, ki so jih prispevali podporniki teka: Anthron, Sind, Apollonija, Veit team, Roiss dva, Orbico, Endress + Hauser d.o.o., Mitol d.d., Annapurna way d.o.o., Iglu, BTC, Kemira, Vinarstvo Škerjanc, Porsche Verovškova, Porsche Slovenija, Zavarovalnica Triglav, Sandi in Terezija Kavčič Drenov grič, Gostišče Krka, Litostrojska koča na Soriški planini in Wurth Slovenija.

Rezultati:

Moški:
1. GRS Ljubljana II (Janez Javoršek, Gašper Rak) 41:32
2. Podkrimca (Damjan Repar, Leon Sabo) 41:33
3. GRS - AO Jezersko III (Primož Šenk, Milan Šenk) 42:40

Ženske in mešane ekipe:
1. AO Jezersko (Anja Stenovec, Anže Šenk) 52:16
2. PD Krim1 (Majda Pachole, Janko Purkat) 1:04:28
3. PD Krim 2 (Zvonka Pucihar, Simona Zorko) 1:17:52

Zapisal: Miha Peternel, 25.05.2014

Sind

Anthron

Iglu Šport